Не бързай да правиш дупчици, но отваряй капачките отзад ако е нещо като конденз ще изчезне до 2-3 дена, макар че сега с тия дъждове е кофти.....ако не стане виж да не си пропуснал някъде......
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 147 Фарове тип ГТА
Collapse
X
-
Да не урочасам нещата, но сега тия дни като е топло времето ги оставих един ден и една нощ отворени фаровете. Резултата е, че 2 дни на слънце, на дъжд не са ми правили кондензЯсно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
И аз малко късно да се включа. Когато направих процедурата на моите фарове, също се наблюдаваше лек конденз вътре в първите дни. Подозирам че е от скапания евтин силикон. Предполагам че ако се използва хубав силикон, няма да се появи конденз, тъй като изпаренията от него докато съхне са по малки.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Днеска в Ямбол имаше голям дъжд... и какво видях същото замъгляване във фаровете. Обаче не мисля, че проблема е в силикона ами в капачката отзаде на фара. Според мен не оплътнява много добре. Като влезе вода между горната част на фара и ламарината се стича точно към пластмасовата капачка. Според мен там е проблема.
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеСега получи се следната ситуация...
Оставям колата на слънце и гледам как вътре фара се замъглява и почва да прави конденз...Отварям задните капачки на фаровете и до 5 мин, конденза изчезва!! Като ги отварям и от вътре ме удря вълна на топъл и миришещ на силикон + боя въздух...Дефакто боята и силикона при нагряване отделят някакви ПАРИ!!!
Когато колата не е на пряка слънчева светлина фаровете не кондензират....
Оставям капаците отворени за около час и всичко е ОК, но като ги затворя и примерно завали малко дъжд...Горещия и богат на изпарения въздух вътре във фара прави отново конденз, защото стъклото на фара се охлажда от капките дъжд, а вътре имаме топли изпарения от силикона и боята....
Дайте жокер какво да направя.>!? Замислил съм да направя 3-4 дупчици с губерка отзад на пластмасовите капаци, та да могат фаровете да "дишат" и да не се задържат изпарения вътре....Дали ще се оправи положението!?!?sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217
Comment
Comment